}
Kurtuluşa Giden Yolun ayak izleri; İnebolu Kent Müzesi
Müzeler, aslında yaşanmışlıklara ait izleri, o döneme ait bütün eşya ve belgeleri bir odanın içinde biriktirme eylemimizdir. Bir şehrin tüm anılarını bir binaya sığdırma, bir binaya toplama isteğimiz. Bu yüzden müzeler şehrin belleğidir.
Bundan bir asır önce, bütün imkansızlıklarına rağmen "Yeterki vatan kurtulsun" diyen bir kentin halkı büyük bir destan yazdı bu topraklarda. Düşman gemilerinin tüm tehdit ve ağır bombardımanına rağmen, milletin kutsal emanetini düşmana teslim etmedi, sağ salim ve zamanında yerine ulaşmasını sağladı.
İnebolu Kent Müzesi'nde hem bu büyük destanın ayak izlerini görebilecek, hem de binlerce yıl öncesinden bu yana günümüze gelen tarihin parmak izlerini.
1882 yılında Sultan Abdulhamid´in fermanıyla Vali Abdurrahman Paşa tarafından medrese olarak inşa ettirilen bina daha sonrasında uzun yıllar Belediye olarak hizmet verdi.
2017 yılında İnebolu Belediyesi tarafından özel müze statüsüyle Müzeye dönüştürülerek hizmete açıldı.
İnebolu'ya geldiğinizde ilk görmeniz gereken yer, kesinlikle Kent Müzesi'dir.
Şehri, müzeyi gördükten sonra gezerseniz, çok daha anlamlı bir yolculuğa çıkmış olursunuz...
5☆ Ayşe Ölçer Kastamonu, Inebolu'nun Kurtuluş Savaşı'ndaki yeri ve önemini gösteren cok güzel bilgilerin olduğu bir müze. Mutlaka görülmesi gerekir. Özellikle çocukların ve gençlerin görmesi gerekir.
© Bu rehberin fikri mülkiyet hakları ve içeriğinde yer alan tüm verilerin telif hakları Kastamonu Tanıtım Ajansı'na aittir. Hiçbir şekilde izinsiz kopyalanamaz.