}
Han Mağarası
Foto Galeri >>

Çatalzeytin ve Türkeli sınırında yer alan Han Mağarası, doğa ve tarih meraklıları için harika bir keşif noktası. Koru Yaylası'nın yemyeşil ormanları içinde yer alan mağara, adını büyük bir oda görünümünde olan sağ galerinin han olarak kullanıldığına dair söylenceden alıyor. Giriş istikametinde sol tarafta yer alan galeri ise, dar bir tünel şeklinde başlıyor ve girişten 20 metre kadar sonra bir balkon şeklinde derin bir galeriye açılıyor. Bu galeri muhtemelen bir su yatağı.    

Mağara girişinde sizi serin bir hava karşılar. İçeri adım attığınızda, sarkıtlar, dikitler ve yer altı göletleriyle büyüleyici bir manzara ile karşılaşırsınız. Tarihi kalıntılar ise mağaranın geçmişteki kullanımına dair ipuçları sunar.

Ziyaret için rahat bir ayakkabı ve fener almayı unutmayın. Doğanın ve tarihin iç içe geçtiği bu mekanda, huzur dolu ve unutulmaz anılar biriktireceksiniz.

Yorum ve Puan Ver

Gönder

© Bu rehberin fikri mülkiyet hakları ve içeriğinde yer alan tüm verilerin telif hakları Kastamonu Tanıtım Ajansı'na aittir. Hiçbir şekilde izinsiz kopyalanamaz.